De mooiste fietsroutes

Een kleine greep uit de vele mogelijke fietsroutes in de Gooi- en Vechtstreek.
paarse-bloemen-op-de-fiets

Een rijke keus aan fietsroutes

Vanuit Ankeveen kun je op de fiets alle kanten op. Zowel de lange afstandsfietser als de fietser die voor kortere tochten gaat, komen ruimschoots aan hun trekken. En saai wordt het nooit, de afwisseling in landschappen maken elke tocht uniek.

Wij hebben hier enkele routes uitgelicht. Tijdens je verblijf helpen we je graag op weg met een route die is afgestemd op jouw behoefte.

fietsen-naar-naarden

Fietsroute 'De Rijkdom van het Gooi'

Met deze fietstocht kom je langs pittoreske dorpen, bossen met loof-en naald bomen en vele plassen gevuld met kwelwater. Je vindt prehistorische grafheuvels op een uitgestrekte heide. Graslanden met zanderijsloten. Groene landgoederen. De hoge Tafelberg en veel weilanden. Een aantal keren kom je de Rivier de Vecht tegen die bij Muiden uitmondt in het Markermeer. Langs de kust van het Markermeer fiets je echt de rijkdom van het Gooi binnen. In en rond unieke dorpjes als Laren, Blaricum en Muiderberg vind je villawijken die bekend zijn bij elke Nederlander en waar elke Nederland bekend lijkt te zijn. Vergeet ook zeker niet om even af te stappen bij de unieke Vestingstad Naarden. Alleen dit is al een dagbezoek waard. Deze prachtige, afwisselende,  gevarieerde fietsroute moet je ervaren.

.

Fietsroute-rijkdom-van-het-gooi

Weesp, Muiden, Naarden, Blaricum, Laren
52 KM

koe
een fietsroute langs de loosdrechse plassen

Oerhollandse fietstocht rondom Ankeveen

Een heerlijke frisse Hollandse fietstocht langs het water. Je gaat fietsen door de heerlijke waterrijke omgeving van de Vechtplassen. De tocht voert je langs een aantal oer-Hollandse molens, schattige ophaalbruggetjes en pittoreske dorpjes. Ook Beleef je de grandeur van de Amsterdamse kooplieden uit de 17e eeuw die langs de Vecht hun prachtige buitenplaatsen hebben gebouwd. Als Klap op de vuurpijl fiets je ook nog door de unieke natuur van het Naardermeer met zijn plassen, moerasbossen en drassige weilanden. Wat zijn we blij met deze omgeving!

Fietstocht-langs-ankeveen

Kortenhoef, Vreeland, Nigtevecht, Bussum
40 KM

fietsen-langs-de-mooiste-buitenplaatsen
fietsen-over-de-heide

Ankeveen, Nieuw Loosdrecht en Hilversum

Een mooie fietstocht door het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie De Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt van Muiden tot de Biesbosch en deze fietstocht tocht voert je door het waterrijke gebied dat door de verdedigingslijn wordt beschermd. Het is een mooi natuurgebied met forten, schuilplaatsen voor vogels en beschermde diersoorten. Maar je fietst ook langs de zichtbare en verborgen waterstaatkundige hoogstandjes die het gebied in stand houden.

.

fietstocht-sypesteyn

Ankeveen, Nieuw Loosdrecht en Hilversum
40 KM

fietsroute-langs-mooie-buitenplaatsen

Nog veel meer fietsroutes?

Reserveer nu je plek en geniet straks van nog veel meer prachtige fietstochten.