De leukste uitstapjes in het Gooi

Voor als je even geen zin hebt om te fietsen.
molens in het gooi

Top 10 uitjes in het Gooi en omgeving

Voordeel van een bezoek aan het Gooi is dat er voldoende te doen is. Dus ook als je een dag niet wilt fietsen zijn er voldoende mogelijkheden voor andere uitstapjes. Wij hebben onze top 10 uitjes voor je op een rij gezet.

1. Muiderslot

Vlakbij Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het stoere Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland. Gebouwd met één doel: de verdediging. Het kasteel uit 1285 kent een lange en roerige geschiedenis. Dwaal rond en ontdek hoe de vijand werd tegengewerkt en hoe vroeger het leven was op een kasteel.

Het kasteel was compleet vervallen en zelfs bijna gesloopt. Gelukkig heeft koning Willem I ingegrepen en werd het kasteel in 1878 een van de eerste rijksmusea in ons land.

dagje-naar-muiderslot
bezoek-beeld-en-geluid

2. Beeld en Geluid

Bijna om de hoek bij De Drie Dorpen vind je Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren. Als één van de grootste archieven ter wereld bewaren ze diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Dit weten ze op een leuke interactieve manier aan het publiek te presenteren. Trip down memory lane!

3. Bootje huren op Loosdrecht

De Loosdrechtse Plassen, een prachtig natuurgebied tussen Amsterdam, `Hilversum en Utrecht, zijn sowieso een bezoek waard. Hoe kan je dit gebied nu beter ontdekken dan vanaf een boot?

Als sportieveling kan dat zeilend of met een kano. Ben je meer op de relaxtour? Huur dan lekker een sloepje!

 

een fietsroute langs de loosdrechse plassen

Heb je al zin?

Reserveer snel je plekje voor een paar dagen ontspannen in het gooi!

een dagje naar Amsterdam

4. Amsterdam

Genoeg van al die rust en natuur? Doe lekker een dagje Amsterdam, het is om de hoek. Wil je dan toch nog fietsen? Boek dan een fietsexcursie door Amsterdam, een geweldige manier om onze hoofdstad te verkennen.

5. Singer Museum Laren

In het museum zijn wisselende tentoonstellingen te zien. De Singercollectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck. Naast schilderijen en werken op papier bevat de collectie een hoeveelheid prachtige beelden, waaronder zeven werken van Auguste Rodin. Hiermee kan Singer bogen op de grootste verzameling van deze beeldhouwer in Nederland, met als hoogtepunt De Denker.

bezoek-het-singer-museum
met de fietsboot over de vecht

6. De fietsboot

De Fietsboot op de Loosdrechste Plassen en de Vecht is een lijndienst tussen tussen verschillende plaatsen en de mooiste stukjes water van de Vechstreek. Je kan met en zonder fiets meevaren. Vanaf het water ontdekt je prachtige buitenplaatsen, roemruchte kastelen en rustieke theekoepeltjes. Met deze fietboot maak je je fietsroute nog mooier met een traject over het water.

7. Naarden Vesting

Naarden-Vesting is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De stad is beroemd om zijn stervorm die het ontleend aan de zes bastions en is uniek in Europa door zijn dubbele stelsel van wallen en grachten. Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort. Op het buitenterrein en in de kazematten van deze 17e eeuwse erfgoedlocatie ontdek je van alles over de bijzondere vorm en de roemruchte geschiedenis van Naarden.

uitstapje-naarden-vesting
museum-weesp

8. Museum Weesp

Museum Weesp is gevestigd in een van de meest bijzondere monumenten van de leuke stad Weesp. Het museum neemt je mee in de verhalen van de stad en haar bewoners, van de vroegste nederzetting uit de IJzertijd tot nu. Bewonder het eerste porselein van Nederland, leer hoe chocolade gemaakt wordt en ontdek waarom de Weesper jenever favoriet was bij de VOC. 

9. Theater ’t Spant

Hoe leuk is het biet om ’s avonds een bezoek te brengen aan één van de leukste theaters van Nederland. ’t Spant is een gezellig theater in Bussum. ’t Spant heeft een zeer gevarieerd theateraanbod, van Bach tot Bauer met nieuw talent zoals Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en Racoon, en toppers als Jochem Myjer, Youp van ’t Hek en Bløf.

avondje-theater-spant
kasteel-sypesteyn

10. Kasteel Sypesteyn

Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn bouwde dit kasteel-museum ter nagedachtenis van zijn familie. In het kasteel-museum zie je een indrukwekkende en gevarieerde verzameling schilderijen, wapens, porselein, glas, zilver, beelden en klokken.

Ook het landgoed met tuin en park nodigt uit tot een wandeling. Met een drankje en op het terras rond je je bezoek aan Sypesteyn feestelijk af.

Boek je fietsvakantie

Reserveer nu je plek en geniet straks van prachtige fietstochten.